Author Topic: How to add sprites  (Read 9470 times)

bluemonkmn

  • SGDK Author
  • Administrator
  • Fanatic
  • *****
  • Posts: 2761
    • ICQ Messenger - 2678251
    • MSN Messenger - BlueMonkMN@gmail.com
    • View Profile
    • http://sgdk2.sf.net/
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #15 on: 2007-02-22, 06:30:32 PM »
I see -- if you're using the animation preview for a sprite, it's broken.  Durnurd and I were using the tile animation preview from the tileset editor.  Anyway, I fixed the sprite animation preview now so the next release won't have that problem.

bluemonkmn

  • SGDK Author
  • Administrator
  • Fanatic
  • *****
  • Posts: 2761
    • ICQ Messenger - 2678251
    • MSN Messenger - BlueMonkMN@gmail.com
    • View Profile
    • http://sgdk2.sf.net/
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #16 on: 2007-02-22, 06:40:36 PM »
1. The menus look sloppy on my computer. Mainly in the frameset editor, the images display, but not correctly.
What's wrong with the menus and images?

Jam0864

  • Contributor
  • Fanatic
  • **
  • Posts: 744
    • MSN Messenger - marmalade0864@hotmail.com
    • View Profile
    • Jam0864's Content Dump
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #17 on: 2007-02-22, 08:03:23 PM »
Have a look for yourself.
http://www.box.net/public/n07zms7h1m
It's only really small things and the buttons and everything work, but when I open certain windows in SGDK2 some things go wierd. The x button in the frameset editor is black. Where it says graphic sheet at the bottom of the screenshot is black with a gray line. Part of the picture is cut off. The SGDK2 symbol is strange-looking. At the top with file, view, tools, windows and help, the background is darker than normal and the o's d's & p's don't look right. These things aren't really a big deal, as they don't affect the way the program works, but games played on my computer made with SGDK2 might end up being discoloured.

bluemonkmn

  • SGDK Author
  • Administrator
  • Fanatic
  • *****
  • Posts: 2761
    • ICQ Messenger - 2678251
    • MSN Messenger - BlueMonkMN@gmail.com
    • View Profile
    • http://sgdk2.sf.net/
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #18 on: 2007-02-23, 06:24:28 AM »
That's very strange.  Does it look the same when you're looking at the sample project?  The only thing I can think of is that you have bad video drivers.

Jam0864

  • Contributor
  • Fanatic
  • **
  • Posts: 744
    • MSN Messenger - marmalade0864@hotmail.com
    • View Profile
    • Jam0864's Content Dump
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #19 on: 2007-02-23, 06:54:15 PM »
I updated my drivers about 2 weeks ago when I purchased FEAR. The game wouldn't display properly so I updated the old drivers. No, it doesn't look like that in the sample project, actually it only happens when I open the frameset editor.

bluemonkmn

  • SGDK Author
  • Administrator
  • Fanatic
  • *****
  • Posts: 2761
    • ICQ Messenger - 2678251
    • MSN Messenger - BlueMonkMN@gmail.com
    • View Profile
    • http://sgdk2.sf.net/
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #20 on: 2007-02-24, 07:54:48 AM »
So something particular to your project is screwing up the IDE?  Perhaps it's the size of your graphics.  They still look pretty big.  Maybe you should scale the graphic sheet down some (more) before using it in the Frameset editor.

Jam0864

  • Contributor
  • Fanatic
  • **
  • Posts: 744
    • MSN Messenger - marmalade0864@hotmail.com
    • View Profile
    • Jam0864's Content Dump
    • Email
Re: How to add sprites
« Reply #21 on: 2007-02-24, 08:07:39 PM »
Yep it must be the graphics because I just found out the other framesets don't stuff it up.